Aromatyczne słupki z piersi kurzej w panierce z sera smażonego
Mario Zdera
Czas przygotowania potrawy: ok. 45 minut
Składniki na 1 osobę:
Sposób przygotowania:
Mięso – pierś kurzą kroimy w słupki, delikatnie rozbijamy.
Makaron wrzucamy do gotującej osolonej wody.
Mąkę, jaja, mleko mieszamy razem tworząc masę gęstszą od ciasta naleśnikowego. Do powstałej masy dodajemy ser smażony i mieszamy do jego rozpuszczenia. Dodajemy sól (według uznania) i szczyptę cukru. Wszystkie składniki mieszamy.
Bazylię drobno szatkujemy i mieszamy razem z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
W sporządzonym cieście panierujemy, piersi. Mięso od razu wrzucamy na uprzednio rozgrzaną patelnię z olejem.
Ugotowany makaron po przecedzeniu mieszamy z bazylią i oliwą.