Zupy

Zupa serowa ze szczypiorkiem

Patrycja Anna Osiewała

Czas przygotowania potrawy: 45 minut

Składniki:

  • 8 łyżek masła
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki mąki
  • 4 szklanki rosołu z kurczaka
  • 4 szklanki gęstej śmietany
  • 1 opakowanie sera smażonego Top – Tomyśl
  • sól, pieprz, Vegeta

Sposób przygotowania:

Rozgrzać masło w rondlu, dodać szczypiorek i natkę pietruszki, lekko podsmażyć.

Oprószyć mąkę i zasmażyć nie rumieniąc. Wlać rosół i śmietanę, doprowadzić do wrzenia;

zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez 10 minut.

Dodać ser smażony i gotować jeszcze przez 5 minut.

 

left-banner1
right-banner