Nagrody

puchary

Ważniejsze nagrody i wyróżnienia przyznane Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej TOP-TOMYŚL w Nowym Tomyślu.

I miejsce w konkursie Lider Forum 2012 w kategorii Produkty Tradycyjne

Dnia 15.11.2012 r. TOP-TOMYŚL zajął I miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Produkty Tradycyjne i otrzymał tytuł Lidera Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel

  • dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200 g.

WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny

Dnia 21.04.2012 r. TOP-TOMYŚL otrzymał WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny w kategorii Skarby Natury podczas Targów Produktów Regionalnych REGIONALIA w Warszawie

  • dla Wielkopolskiego Sera Smażonego z kminkiem

II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone

Dnia 18.11.2011 r. TOP-TOMYŚL zajął II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone i otrzymał tytuł Lider Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel

  • dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200g

 

Nominacja do nagrody ORZEŁ AGROBIZNESU

przyznana dnia 14.12.2010 r. dla OSM TOP-TOMYŚL za sukces rynkowy w branży rolno-spożywczej.

SREBRNA JASKÓŁKA

Dnia 11.12.2010 r. TOP-TOMYŚL zwyciężył II edycje konkursu Mistrz Rolnictwa i Przetwórstwa i otrzymał SREBRNĄ JASKÓŁKĘ

  • dla Wielkopolskiego Sera Smażonego

białymnoweZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministerstra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 07.12.2009 r.

  • dla Mascremu.

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.

ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009

TOP-TOMYŚL dnia 15.09.2009 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009:

  • dla Gziku Wielkopolskiego
  • dla Gziku Wielkopolskiego ze szczypiorkiem

ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministerstra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 07.12.2009 r.

  • dla Mascremu.

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.

ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009

TOP-TOMYŚL dnia 15.09.2009 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009:

  • dla Gziku Wielkopolskiego
  • dla Gziku Wielkopolskiego ze szczypiorkiem

ZNAK „Jakosć Tradycja”

„Jakosć Tradycja” dnia 28.05.2009r.

  • dla Gziku Wielkopolskiego

System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność i tradycyjny sposób wytwarzania.

ChOGCHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE

Chronione Oznaczenie Geograficzne w Unii Europejskiej, Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 323/2009 z dnia 20.04.2009 r.

  • dla Wielkopolski Ser Smażony

ZŁOTA MLECZNA REWIA

Dnia 03.04.2009 r. TOP-TOMYŚL otrzymał ZŁOTĄ MLECZNĄ REWIĘ podczas Międzynarodowych Targów Gdańskich „Mleczna Rewia” 2009

  • za Wielkopolski Ser Smażony

białymnoweZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 14.01.2009 r.

  • dla Gzik Wielkopolski
  • dla Wielkopolskie Masło Extra

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.

ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008

TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008

  • za Biesiadę Serową typu fondue z sera smażonego

GODŁO PROMOCYJNE TERAZ POLSKA

TOP-TOMYŚL dnia 09.06.2008 r. Laureatem Godła Promocyjnego TERAZ POLSKA w kategorii Produkt Lokalny za

  • wielkopolski ser smażony
  • biesiada seowa ser typu fondue

Godło promuje wyjątkowe produkty wytwarzane w tradycyjny sposób, scisle związane z danym regionem

 

SUPER PRODUKT

Dnia 02.10.2008 r. TOP-TOMYŚL otrzymał tytuł SUPER PRODUKT konsumenckiej oceny produktów POLAGRA-FOOD 2008

  • za GZIK WIELKOPOLSKI

PUCHAR AGRO HIT ZWIEDZAJĄCYCH POLAGRA-FOOD 2008

TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony Pucharem AGRO HIT Zwiedzających POLAGRA-FOOD 2008

  • za najładniejsze stoisko

NAJLEPSZY PRODUCENT

TOP-TOMYŚL dnia 15.03.2008 r. odznaczony przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego w Poznaniu
Pani Prezes Elżbieta Zawadzka otrzymała Dyplom dla najlepszego producenta za promocję wielkopolskiej żywności tradycyjnej.

LAUREAT XV EDYCJI KONKURSU AGROLIGA 2007

TOP-TOMYŚL dnia 30.01.2008 r. został laureatem XV edycji konkursu AGROLIGA 2007
Mleczarnia została najlepszą AGROFIRMĄ 2007 r. w Wielkopolsce. Tytuł i Puchar Prezesa ARR ma na celu promowanie polskiego sektora rolnego. Patronat nad konkursem pełni Ministerster Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

białymnoweZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 16.12.2007 r.

  • dla Biesiady Serowej ser typu fondue z sera smażonego

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakosci.

ZNAK „JAKOŚĆ TRADYCJA”

„Jakość Tradycja” dnia 07.12.2007 dla:

  • Wielkopolskiego Masła Extra
  • Wielkopolskiego Sera Smażonego

Pierwsi w Polsce otrzymaliśmy znak „Jakość Tradycja”
System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność i tradycyjny sposób wytwarzania.

 

POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI

Tytuł „Polskiego Producenta Żywności 2007” nadany przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, wrzesień 2007

POLSKI KUPIEC ROKU

Tytuł POLSKIEGO KUPCA ROKU w branży artykuły spożywcze, dzięki temu odznaczeniu znalazła się w Złotej Dwudziestce Polskich Kupców 2007 roku, wrzesień 2007

I MIEJSCE W KONKURSIE AGROLIGA 2007

I miejsce i tytuł Mistrza Województwa Wielkopolskiego w Konkursie AGROLIGA 2007 w kategorii FIRMA, wrzesień 2007

„Kulinarne dziedzictwo” wrzesień 2007

II nagroda dla Wielkopolskiego Masła

POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007

Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007, OSM TOP-TOMYŚL otrzymała dnia 9 lipca 2007 r.

za produkt „Biesiada serowa – ser typu fondue”

Nominacja do Godła „Teraz Polska” maj 2007

  • Wielkopolski Ser Smażony
  • Wielkopolski Ser Smażony z Kminkiem

XXII Krajowa Ocena Serów i Mlecznych Nowości Rynkowych, 8-11 maja 2007

medal za zajęcie I-go miejsca I miejsce za „Biesiada serowa – ser typu fondue”

medal za zajęcie I-go miejsca za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem

HIT 2006 w konkursie Gospodarczo-Samorządowym

za walory jakościowe i smakowe produktu pod nazwą „Biesiada serowa” ser typu fondue

białymnoweMinisterstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 2006 r.
Poznaj Dobrą Żywność

  • za ser smażony
  • za ser smażony z kminkiem

 

Statuetka- Wzorowy Producent Żywności 2006 r.

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 2006 r.
Poznaj Dobrą Żywność

  • za ser smażony
  • za ser smażony z kminkiem

 

HIT 2006 w konkursie Gospodarczo-Samorządowym

za walory jakościowe i smakowe produktu pod nazwą „Biesiada serowa” ser typu fondue

NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO

Polagra FARM-Poznań październik 2005 r.
Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:

  • za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2005
  • za ser smażony

ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2004

Targi POLAGRA-FOOD 2004
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich:

  • za ser smażony z kminkiem

NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO

Polagra Farm –Poznań październik 2003 r.

Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:

  • za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2003
  • za ser smażony z kminkiem

Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie

Certyfikat zgodności dla:

  • sera smażonego wg wielkopolskiej receptury (Warszawa, czerwiec 2003 r.)

DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywności, Głos Wielkopolski, TVP 3 Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów „DOBRE BO POLSKIE”
Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:

  • jogurtów owocowych (Poznań, 03 kwietnia 2003 r.)

 

NAJLEPSZY WYRÓB MLECZARSKI W WIELKOPOLSCE

Konkurs „Najlepszy wyrób mleczarski w Wielkopolsce” – Sielinko- czerwiec 2003 r. pierwsze miejsce:

  • „Kropla mleka z Wielkopolski”

WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ

Regionalny Konkurs Jakości Gospodarczej 2002 r. Certyfikat Znak Towarowy Wielkopolska Jakość za promocję zdrowego żywienia na bazie jakości produkowanych artykułów mleczarskich

XX Krajowa Ocena Serów- Białystok 2001, pod patronatem Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/DF, Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Związku Prywatnych Przetwórców Mleka, Federacji Związku Zawodowego Pracowników Mleczarskich oraz Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy

wyróżnienie za wysoką jakość dla: – sera smażonego naturalnego (2001 r.)

  • sera smażonego z kminkiem (2001 r.)

DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE”

Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla: – mleka w dzbanku (2001 r.)

POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001

Stowarzyszenie im. Eugeniusz Kwiatkowskiego najwyższe wyróżnienie- tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001” dla:

  • sera smażonego

NAJLEPSZY PRODUCENT WYROBÓW MLECZARSKICH – WIELKOPOLSKA 2001

Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

na Wielkopolskich Targach – Sielinko 2001 – Regionalny Konkurs Mleczarski • III miejsce – „Najlepszy Producent Wyrobów Mleczarskich – Wielkopolska 2001”

MLECZNA PERŁA 2001

I Międzynarodowe Targi FERMA BYDŁA 2001 r. w Poznaniu Statuetka „MLECZNA PERŁA 2001” dla:

  • sera smażonego

 

NAJLEPSZY PRODUCENT WYROBÓW MLECZARSKICH – WIELKOPOLSKA 2001

Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

na Wielkopolskich Targach – Sielinko 2001 – Regionalny Konkurs Mleczarski • III miejsce – „Najlepszy Producent Wyrobów Mleczarskich – Wielkopolska 2001”

XX Krajowa Ocena Serów- Białystok 2001, pod patronatem Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/DF, Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Związku Prywatnych Przetwórców Mleka, Federacji Związku Zawodowego Pracowników Mleczarskich oraz Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy

wyróżnienie za wysoką jakość dla: – sera smażonego naturalnego (2001 r.)

  • sera smażonego z kminkiem (2001 r.)

Forum Promocji Zdrowia QUO VADIS i Międzynarodowe Targi Gdańskie- organizatorzy Targów POLFOOD 2000 w Gdańsku

Nagroda specjalna dla:

  • masła niskotłuszczowego (2000 r.),
  • jogurtu naturalnego (2000 r.)

ZŁOTY HIPOLIT

Statuetka „ZŁOTEGO HIPOLITA”

najwyższe wyróżnienie w konkursie „DOBRE BO POLSKIE” dla:

  • sera smażonego (2000 r.)
  • masła niskotłuszczowego (2000 r.)

 

DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań,
Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE” Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:

  • sera smażonego (1999 r.)
  • kefiru natura (1999 r.)

CERTYFIKAT JAKOŚCI Q

Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie Certyfikat Jakości Q dla:

  • twarożków z przyprawami (1996 r.)
  • jogurtu naturalnego (1996 r.)
  • jogurtów owocowych (1996 r.)

WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ

Unia Wielkopolan w Poznaniu

Znak „WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ” dla:

  • jogurtu naturalnego (1995 r.)
  • jogurtów owocowych (1995 r.)
  • masła niskotłuszczowego (1995 r.)
  • twarożków z przyprawami (1995 r.)
  • mleka spożywczego (1996 r.)
  • kefiru (1996 r.)

MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ

Krajowe Porozumienie Mleczarzy w Warszawie- III Giełda Promocyjna Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich w Warszawie Medal za wysoką jakość dla:

  • twarożków z przyprawami (1994 r.)
  • jogurtów owocowych (1994 r.)

Fundacja „POLSKA ŻYWNOŚĆ”

przyznała na Ogólnopolskich Targach „POLSKA ŻYWNOŚĆ” w Poznaniu (1994 r.) tytuł: POLSKA ŻYWNOŚĆ- PRODUKT LAUREAT:

  • dla sera smażonego

MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ

Giełda Wyrobów Mleczarskich – Krajowa Rada Mleczarzy w Warszawie

Medal za wysoką jakość dla:

  • jogurtów owocowych (1992 r.)
  • serków z przyprawami (1992 r.)