Nagrody

Ważniejsze nagrody i wyróżnienia przyznane Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej TOP-TOMYŚL w Nowym Tomyślu.


I miejsce w konkursie Lider Forum 2012 w kategorii Produkty Tradycyjne

Dnia 15.11.2012 r. TOP-TOMYŚL zajął I miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Produkty Tradycyjne i otrzymał tytuł Lidera Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel 

 dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200 g.


WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny

Dnia 21.04.2012 r. TOP-TOMYŚL otrzymał WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny w kategorii Skarby Natury podczas Targów Produktów Regionalnych REGIONALIA w Warszawie

– dla Wielkopolskiego Sera Smażonego z kminkiem


II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone

Dnia 18.11.2011 r. TOP-TOMYŚL zajął II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone i otrzymał tytuł Lider Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel 

 dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200g


Nominacja do nagrody ORZEŁ AGROBIZNESU 

przyznana dnia 14.12.2010 r. dla OSM TOP-TOMYŚL za sukces rynkowy w branży rolno-spożywczej.


SREBRNA JASKÓŁKA

Dnia 11.12.2010 r. TOP-TOMYŚL zwyciężył II edycje konkursu Mistrz Rolnictwa i Przetwórstwa i otrzymał SREBRNĄ JASKÓŁKĘ

– dla Wielkopolskiego Sera Smażonego


KULINARNE DZIEDZICTWO

Kulinarne Dziedzictwo znak nadany OSM TOP-TOMYŚL przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego dnia 30.03.2010 r. Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego ma na celu zachowanie regionalnych traycji kulinarnych oraz promocję produktów związanych z regionem.


ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministerstra Rolnictwa i Rozwoju Wsi  07.12.2009 r.
– dla Mascremu.
Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.


ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009

TOP-TOMYŚL dnia 15.09.2009 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009:
– dla Gziku Wielkopolskiego
– dla Gziku Wielkopolskiego ze szczypiorkiem


ZNAK „Jakosć Tradycja”

„Jakosć Tradycja” dnia 28.05.2009r.

– dla Gziku Wielkopolskiego


System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność  i tradycyjny sposób wytwarzania.


CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE

Chronione Oznaczenie Geograficzne w Unii Europejskiej, Rozporządzeniem Komisji (WE)  nr 323/2009 z dnia 20.04.2009 r. 

– dla Wielkopolski Ser Smażony


ZŁOTA MLECZNA REWIA

Dnia 03.04.2009 r. TOP-TOMYŚL otrzymał ZŁOTĄ MLECZNĄ REWIĘ  podczas Międzynarodowych Targów Gdańskich „Mleczna Rewia” 2009

– za Wielkopolski Ser Smażony


ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi  14.01.2009 r.
– dla Gzik Wielkopolski
– dla Wielkopolskie Masło Extra

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.


SUPER PRODUKT

Dnia 02.10.2008 r. TOP-TOMYŚL otrzymał tytuł SUPER PRODUKT konsumenckiej oceny produktów POLAGRA-FOOD 2008
– za GZIK WIELKOPOLSKI


PUCHAR AGRO HIT ZWIEDZAJĄCYCH POLAGRA-FOOD 2008

TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony Pucharem AGRO HIT Zwiedzających POLAGRA-FOOD 2008
– za najładniejsze stoisko


ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008

TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008

– za Biesiadę Serową typu fondue z sera smażonego


GODŁO PROMOCYJNE TERAZ POLSKA

TOP-TOMYŚL dnia 09.06.2008 r. Laureatem Godła Promocyjnego TERAZ POLSKA w kategorii Produkt Lokalny za
– wielkopolski ser smażony
– biesiada seowa ser typu fondue
Godło promuje wyjątkowe produkty wytwarzane w tradycyjny sposób, scisle związane z danym regionem


NAJLEPSZY PRODUCENT

TOP-TOMYŚL dnia 15.03.2008 r. odznaczony przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego w Poznaniu
Pani Prezes Elżbieta Zawadzka otrzymała Dyplom dla najlepszego producenta za promocję wielkopolskiej żywności tradycyjnej.


LAUREAT XV EDYCJI KONKURSU AGROLIGA 2007

TOP-TOMYŚL dnia 30.01.2008 r. został laureatem XV edycji konkursu AGROLIGA 2007
Mleczarnia została najlepszą AGROFIRMĄ 2007 r. w Wielkopolsce. Tytuł i Puchar Prezesa ARR ma na celu promowanie polskiego sektora rolnego. Patronat nad konkursem pełni Ministerster Rolnictwa i Rozwoju Wsi.



ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ

Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 16.12.2007 r.
– dla Biesiady Serowej ser typu fondue z sera smażonego

Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakosci.


ZNAK „JAKOŚĆ TRADYCJA”

„Jakość Tradycja” dnia 07.12.2007 dla:

– Wielkopolskiego Masła Extra

–  Wielkopolskiego Sera Smażonego

Pierwsi w Polsce otrzymaliśmy znak „Jakość Tradycja”
System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność i tradycyjny sposób wytwarzania.


POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI

Tytuł „Polskiego Producenta Żywności 2007” nadany przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, wrzesień 2007


POLSKI KUPIEC ROKU

Tytuł POLSKIEGO KUPCA ROKU w branży artykuły spożywcze, dzięki temu odznaczeniu znalazła się w Złotej Dwudziestce Polskich Kupców 2007 roku, wrzesień 2007


I MIEJSCE W KONKURSIE AGROLIGA 2007

I miejsce i tytuł Mistrza Województwa Wielkopolskiego w Konkursie AGROLIGA 2007 w kategorii FIRMA, wrzesień 2007


„Kulinarne dziedzictwo” wrzesień 2007

II nagroda dla Wielkopolskiego Masła


POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007

Tytuł  „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007, OSM TOP-TOMYŚL otrzymała dnia 9 lipca 2007 r.

za produkt „Biesiada serowa – ser typu fondue”


Nominacja do Godła „Teraz Polska”  maj 2007

– Wielkopolski Ser Smażony

– Wielkopolski Ser Smażony z Kminkiem


XXII Krajowa Ocena Serów i Mlecznych Nowości Rynkowych, 8-11 maja 2007

medal za zajęcie I-go miejsca I miejsce za „Biesiada serowa – ser typu fondue”

medal za zajęcie I-go miejsca za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem


HIT 2006 w konkursie Gospodarczo-Samorządowym

za walory jakościowe i smakowe produktu pod nazwą „Biesiada serowa” ser typu fondue


Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 2006 r.
Poznaj Dobrą Żywność
– za ser smażony
– za ser smażony z kminkiem


Statuetka- Wzorowy Producent Żywności 2006 r.


NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO

Polagra FARM-Poznań październik 2005 r.
Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:
– za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2005
– za ser smażony


ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2004

Targi POLAGRA-FOOD 2004
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich:
– za ser smażony z kminkiem


NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO

Polagra Farm –Poznań październik 2003 r.

Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:
– za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2003
– za ser smażony z kminkiem


Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie
Certyfikat zgodności dla:
– sera smażonego wg wielkopolskiej receptury (Warszawa, czerwiec 2003 r.)


DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywności, Głos Wielkopolski, TVP 3 Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów „DOBRE BO POLSKIE”
Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:
– jogurtów owocowych (Poznań, 03 kwietnia 2003 r.)


NAJLEPSZY WYRÓB MLECZARSKI W WIELKOPOLSCE

Konkurs „Najlepszy wyrób mleczarski w Wielkopolsce” – Sielinko- czerwiec 2003 r. pierwsze miejsce:
-„Kropla mleka z Wielkopolski”


WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ

Regionalny Konkurs Jakości Gospodarczej 2002 r. Certyfikat Znak Towarowy Wielkopolska Jakość za promocję zdrowego żywienia na bazie jakości produkowanych artykułów mleczarskich


XX Krajowa Ocena Serów- Białystok 2001, pod patronatem Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/DF, Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Związku Prywatnych Przetwórców Mleka, Federacji Związku Zawodowego Pracowników Mleczarskich oraz Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy

wyróżnienie za wysoką jakość dla: – sera smażonego naturalnego (2001 r.)

– sera smażonego z kminkiem (2001 r.)


DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE”

Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla: – mleka w dzbanku (2001 r.)


POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001

Stowarzyszenie im. Eugeniusz Kwiatkowskiego najwyższe wyróżnienie- tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001” dla:

– sera smażonego


NAJLEPSZY PRODUCENT WYROBÓW MLECZARSKICH – WIELKOPOLSKA 2001

Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

na Wielkopolskich Targach – Sielinko 2001 – Regionalny Konkurs Mleczarski • III miejsce – „Najlepszy Producent Wyrobów Mleczarskich – Wielkopolska 2001”


MLECZNA PERŁA 2001

I Międzynarodowe Targi FERMA BYDŁA 2001 r. w Poznaniu Statuetka „MLECZNA PERŁA 2001” dla:

– sera smażonego


Forum Promocji Zdrowia QUO VADIS i Międzynarodowe Targi Gdańskie- organizatorzy Targów POLFOOD 2000 w Gdańsku
Nagroda specjalna dla:

– masła niskotłuszczowego (2000 r.),

– jogurtu naturalnego (2000 r.)


ZŁOTY HIPOLIT

Statuetka „ZŁOTEGO HIPOLITA”

najwyższe wyróżnienie w konkursie „DOBRE BO POLSKIE” dla:
– sera smażonego (2000 r.)
– masła niskotłuszczowego (2000 r.)


DOBRE BO POLSKIE

Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań,
Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE” Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:
– sera smażonego (1999 r.)
– kefiru natura (1999 r.)


CERTYFIKAT JAKOŚCI Q

Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie Certyfikat Jakości Q dla:
– twarożków z przyprawami (1996 r.)
– jogurtu naturalnego (1996 r.)
– jogurtów owocowych (1996 r.)


WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ

Unia Wielkopolan w Poznaniu

Znak „WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ” dla:
– jogurtu naturalnego (1995 r.)
– jogurtów owocowych (1995 r.)
– masła niskotłuszczowego (1995 r.)
– twarożków z przyprawami (1995 r.)
– mleka spożywczego (1996 r.)
– kefiru (1996 r.)


MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ

Krajowe Porozumienie Mleczarzy w Warszawie- III Giełda Promocyjna Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich w Warszawie Medal za wysoką jakość dla:

– twarożków z przyprawami (1994 r.)
– jogurtów owocowych (1994 r.)


Fundacja „POLSKA ŻYWNOŚĆ”

przyznała na Ogólnopolskich Targach „POLSKA ŻYWNOŚĆ” w Poznaniu (1994 r.) tytuł: POLSKA ŻYWNOŚĆ- PRODUKT LAUREAT:

– dla sera smażonego


MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ

Giełda Wyrobów Mleczarskich – Krajowa Rada Mleczarzy w Warszawie

Medal za wysoką jakość dla:

– jogurtów owocowych (1992 r.)
– serków z przyprawami (1992 r.)

left-banner1
right-banner