Nagrody
Ważniejsze nagrody i wyróżnienia przyznane Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej TOP-TOMYŚL w Nowym Tomyślu.
I miejsce w konkursie Lider Forum 2012 w kategorii Produkty Tradycyjne
Dnia 15.11.2012 r. TOP-TOMYŚL zajął I miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Produkty Tradycyjne i otrzymał tytuł Lidera Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel
- dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200 g.
WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny
Dnia 21.04.2012 r. TOP-TOMYŚL otrzymał WYRÓŻNIENIE w konkursie na najlepszy produkt regionalny i lokalny w kategorii Skarby Natury podczas Targów Produktów Regionalnych REGIONALIA w Warszawie
- dla Wielkopolskiego Sera Smażonego z kminkiem
II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone
Dnia 18.11.2011 r. TOP-TOMYŚL zajął II miejsce w konkursie Lider Forum 2011 w kategorii Sery topione i smażone i otrzymał tytuł Lider Forum przyznany przez Czytelników Forum Mleczarskiego Handel
- dla Wielkopolskiego Sera Smażonego 200g
Nominacja do nagrody ORZEŁ AGROBIZNESU
przyznana dnia 14.12.2010 r. dla OSM TOP-TOMYŚL za sukces rynkowy w branży rolno-spożywczej.
SREBRNA JASKÓŁKA
Dnia 11.12.2010 r. TOP-TOMYŚL zwyciężył II edycje konkursu Mistrz Rolnictwa i Przetwórstwa i otrzymał SREBRNĄ JASKÓŁKĘ
- dla Wielkopolskiego Sera Smażonego
ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministerstra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 07.12.2009 r.
- dla Mascremu.
Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009
TOP-TOMYŚL dnia 15.09.2009 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009:
- dla Gziku Wielkopolskiego
- dla Gziku Wielkopolskiego ze szczypiorkiem
ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministerstra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 07.12.2009 r.
- dla Mascremu.
Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009
TOP-TOMYŚL dnia 15.09.2009 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2009:
- dla Gziku Wielkopolskiego
- dla Gziku Wielkopolskiego ze szczypiorkiem
ZNAK „Jakosć Tradycja”
„Jakosć Tradycja” dnia 28.05.2009r.
- dla Gziku Wielkopolskiego
System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność i tradycyjny sposób wytwarzania.
CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE
Chronione Oznaczenie Geograficzne w Unii Europejskiej, Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 323/2009 z dnia 20.04.2009 r.
- dla Wielkopolski Ser Smażony
ZŁOTA MLECZNA REWIA
Dnia 03.04.2009 r. TOP-TOMYŚL otrzymał ZŁOTĄ MLECZNĄ REWIĘ podczas Międzynarodowych Targów Gdańskich „Mleczna Rewia” 2009
- za Wielkopolski Ser Smażony
ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 14.01.2009 r.
- dla Gzik Wielkopolski
- dla Wielkopolskie Masło Extra
Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakości.
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008
TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2008
- za Biesiadę Serową typu fondue z sera smażonego
GODŁO PROMOCYJNE TERAZ POLSKA
TOP-TOMYŚL dnia 09.06.2008 r. Laureatem Godła Promocyjnego TERAZ POLSKA w kategorii Produkt Lokalny za
- wielkopolski ser smażony
- biesiada seowa ser typu fondue
Godło promuje wyjątkowe produkty wytwarzane w tradycyjny sposób, scisle związane z danym regionem
SUPER PRODUKT
Dnia 02.10.2008 r. TOP-TOMYŚL otrzymał tytuł SUPER PRODUKT konsumenckiej oceny produktów POLAGRA-FOOD 2008
- za GZIK WIELKOPOLSKI
PUCHAR AGRO HIT ZWIEDZAJĄCYCH POLAGRA-FOOD 2008
TOP-TOMYŚL dnia 16.09.2008 r. odznaczony Pucharem AGRO HIT Zwiedzających POLAGRA-FOOD 2008
- za najładniejsze stoisko
NAJLEPSZY PRODUCENT
TOP-TOMYŚL dnia 15.03.2008 r. odznaczony przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego w Poznaniu
Pani Prezes Elżbieta Zawadzka otrzymała Dyplom dla najlepszego producenta za promocję wielkopolskiej żywności tradycyjnej.
LAUREAT XV EDYCJI KONKURSU AGROLIGA 2007
TOP-TOMYŚL dnia 30.01.2008 r. został laureatem XV edycji konkursu AGROLIGA 2007
Mleczarnia została najlepszą AGROFIRMĄ 2007 r. w Wielkopolsce. Tytuł i Puchar Prezesa ARR ma na celu promowanie polskiego sektora rolnego. Patronat nad konkursem pełni Ministerster Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Znak Poznaj Dobrą Żywność nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 16.12.2007 r.
- dla Biesiady Serowej ser typu fondue z sera smażonego
Znak ma na celu promowanie produktów wysokiej stabilnej jakosci.
ZNAK „JAKOŚĆ TRADYCJA”
„Jakość Tradycja” dnia 07.12.2007 dla:
- Wielkopolskiego Masła Extra
- Wielkopolskiego Sera Smażonego
Pierwsi w Polsce otrzymaliśmy znak „Jakość Tradycja”
System jakościowy „Jakość Tradycja” uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za krajowy system jakości żywności, jest najwyższą rekomendacją ich jakości. Służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości. Podstawowym kryterium oceny jest naturalność i tradycyjny sposób wytwarzania.
POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI
Tytuł „Polskiego Producenta Żywności 2007” nadany przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, wrzesień 2007
POLSKI KUPIEC ROKU
Tytuł POLSKIEGO KUPCA ROKU w branży artykuły spożywcze, dzięki temu odznaczeniu znalazła się w Złotej Dwudziestce Polskich Kupców 2007 roku, wrzesień 2007
I MIEJSCE W KONKURSIE AGROLIGA 2007
I miejsce i tytuł Mistrza Województwa Wielkopolskiego w Konkursie AGROLIGA 2007 w kategorii FIRMA, wrzesień 2007
„Kulinarne dziedzictwo” wrzesień 2007
II nagroda dla Wielkopolskiego Masła
POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007
Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007, OSM TOP-TOMYŚL otrzymała dnia 9 lipca 2007 r.
za produkt „Biesiada serowa – ser typu fondue”
Nominacja do Godła „Teraz Polska” maj 2007
- Wielkopolski Ser Smażony
- Wielkopolski Ser Smażony z Kminkiem
XXII Krajowa Ocena Serów i Mlecznych Nowości Rynkowych, 8-11 maja 2007
medal za zajęcie I-go miejsca I miejsce za „Biesiada serowa – ser typu fondue”
medal za zajęcie I-go miejsca za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem
HIT 2006 w konkursie Gospodarczo-Samorządowym
za walory jakościowe i smakowe produktu pod nazwą „Biesiada serowa” ser typu fondue
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 2006 r.
Poznaj Dobrą Żywność
- za ser smażony
- za ser smażony z kminkiem
Statuetka- Wzorowy Producent Żywności 2006 r.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 2006 r.
Poznaj Dobrą Żywność
- za ser smażony
- za ser smażony z kminkiem
HIT 2006 w konkursie Gospodarczo-Samorządowym
za walory jakościowe i smakowe produktu pod nazwą „Biesiada serowa” ser typu fondue
NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO
Polagra FARM-Poznań październik 2005 r.
Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:
- za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2005
- za ser smażony
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA-FOOD 2004
Targi POLAGRA-FOOD 2004
ZŁOTY MEDAL Międzynarodowych Targów Poznańskich:
- za ser smażony z kminkiem
NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO
Polagra Farm –Poznań październik 2003 r.
Certyfikat Nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo:
- za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy PERŁA 2003
- za ser smażony z kminkiem
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie
Certyfikat zgodności dla:
- sera smażonego wg wielkopolskiej receptury (Warszawa, czerwiec 2003 r.)
DOBRE BO POLSKIE
Wielkopolska Fundacja Żywności, Głos Wielkopolski, TVP 3 Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów „DOBRE BO POLSKIE”
Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:
- jogurtów owocowych (Poznań, 03 kwietnia 2003 r.)
NAJLEPSZY WYRÓB MLECZARSKI W WIELKOPOLSCE
Konkurs „Najlepszy wyrób mleczarski w Wielkopolsce” – Sielinko- czerwiec 2003 r. pierwsze miejsce:
- „Kropla mleka z Wielkopolski”
WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ
Regionalny Konkurs Jakości Gospodarczej 2002 r. Certyfikat Znak Towarowy Wielkopolska Jakość za promocję zdrowego żywienia na bazie jakości produkowanych artykułów mleczarskich
XX Krajowa Ocena Serów- Białystok 2001, pod patronatem Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/DF, Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Związku Prywatnych Przetwórców Mleka, Federacji Związku Zawodowego Pracowników Mleczarskich oraz Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy
wyróżnienie za wysoką jakość dla: – sera smażonego naturalnego (2001 r.)
- sera smażonego z kminkiem (2001 r.)
DOBRE BO POLSKIE
Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań, Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE”
Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla: – mleka w dzbanku (2001 r.)
POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001
Stowarzyszenie im. Eugeniusz Kwiatkowskiego najwyższe wyróżnienie- tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001” dla:
- sera smażonego
NAJLEPSZY PRODUCENT WYROBÓW MLECZARSKICH – WIELKOPOLSKA 2001
Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
na Wielkopolskich Targach – Sielinko 2001 – Regionalny Konkurs Mleczarski • III miejsce – „Najlepszy Producent Wyrobów Mleczarskich – Wielkopolska 2001”
MLECZNA PERŁA 2001
I Międzynarodowe Targi FERMA BYDŁA 2001 r. w Poznaniu Statuetka „MLECZNA PERŁA 2001” dla:
- sera smażonego
NAJLEPSZY PRODUCENT WYROBÓW MLECZARSKICH – WIELKOPOLSKA 2001
Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
na Wielkopolskich Targach – Sielinko 2001 – Regionalny Konkurs Mleczarski • III miejsce – „Najlepszy Producent Wyrobów Mleczarskich – Wielkopolska 2001”
XX Krajowa Ocena Serów- Białystok 2001, pod patronatem Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/DF, Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Związku Prywatnych Przetwórców Mleka, Federacji Związku Zawodowego Pracowników Mleczarskich oraz Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy
wyróżnienie za wysoką jakość dla: – sera smażonego naturalnego (2001 r.)
- sera smażonego z kminkiem (2001 r.)
Forum Promocji Zdrowia QUO VADIS i Międzynarodowe Targi Gdańskie- organizatorzy Targów POLFOOD 2000 w Gdańsku
Nagroda specjalna dla:
- masła niskotłuszczowego (2000 r.),
- jogurtu naturalnego (2000 r.)
ZŁOTY HIPOLIT
Statuetka „ZŁOTEGO HIPOLITA”
najwyższe wyróżnienie w konkursie „DOBRE BO POLSKIE” dla:
- sera smażonego (2000 r.)
- masła niskotłuszczowego (2000 r.)
DOBRE BO POLSKIE
Wielkopolska Fundacja Żywnościowa, Głos Wielkopolski, TVP Poznań,
Radio Merkury- organizatorzy Konkursu „DOBRE BO POLSKIE” Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE” dla:
- sera smażonego (1999 r.)
- kefiru natura (1999 r.)
CERTYFIKAT JAKOŚCI Q
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie Certyfikat Jakości Q dla:
- twarożków z przyprawami (1996 r.)
- jogurtu naturalnego (1996 r.)
- jogurtów owocowych (1996 r.)
WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ
Unia Wielkopolan w Poznaniu
Znak „WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ” dla:
- jogurtu naturalnego (1995 r.)
- jogurtów owocowych (1995 r.)
- masła niskotłuszczowego (1995 r.)
- twarożków z przyprawami (1995 r.)
- mleka spożywczego (1996 r.)
- kefiru (1996 r.)
MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ
Krajowe Porozumienie Mleczarzy w Warszawie- III Giełda Promocyjna Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich w Warszawie Medal za wysoką jakość dla:
- twarożków z przyprawami (1994 r.)
- jogurtów owocowych (1994 r.)
Fundacja „POLSKA ŻYWNOŚĆ”
przyznała na Ogólnopolskich Targach „POLSKA ŻYWNOŚĆ” w Poznaniu (1994 r.) tytuł: POLSKA ŻYWNOŚĆ- PRODUKT LAUREAT:
- dla sera smażonego
MEDAL ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ
Giełda Wyrobów Mleczarskich – Krajowa Rada Mleczarzy w Warszawie
Medal za wysoką jakość dla:
- jogurtów owocowych (1992 r.)
- serków z przyprawami (1992 r.)